Hilde Keteleer
Lesgever
Hilde Keteleer
SchrijvenPoëzie

Poëzie schrijven in Haspengouw

Poëzieweek Haspengouw

Poëzieweek HaspengouwDeze zomer wordt de Schrijfkaravaan een Poëziekaravaan met een vijfdaagse poëzieworkshop in de fruitstreek. Elke ochtend ontdekken we met Hilde Keteleer, auteur, vertaler en schrijfdocente, een bouwsteen van wat een gedicht gaat worden: ’s ochtends lezen we voorbeelden van bekende voorgangers die heel specifiek het aspect van die dag mooi illustreren: klank, beeld, ritme, rijm. Daar voegen we een snuifje theorie aan toe die bij die bouwsteen hoort, en dan gaan we zelf aan de slag. Na de middag bespreken we in de groep wat voor moois er uit de opdracht is gekomen. Feedback geven en krijgen op een respectvolle manier is een belangrijk onderdeel van de workshop. De laatste dag leggen we verschillende vertalingen van één bekend gedicht naast elkaar en zien we hoe alle bouwstenen op heel diverse manieren kunnen worden gebruikt – en proberen we het natuurlijk zelf ook.

Op het eind van de week zijn er minstens vijf goede gedichten uit de karavaan gekomen, waarmee we thuis eventueel nog verder aan de slag kunnen.

We werken in het huis en de tuin van schrijfster Rachida Lamrabet in het mooie Gingelom.

De plaatsen voor deze workshop zijn beperkt en graag weten we tegen ten laatste 15 juni of je deelneemt. We starten vanaf vier deelnemers.

Start: 24/07/2023
Einde: 28/07/2023
Sessies: 5 dagen
Max. aantal deelnemers: 6
Prijs: 457 euro

Schrijfmateriaal, drank (koffie, thee, water) en lichte lunches zijn in de prijs inbegrepen, overnachtingen niet.

Inschrijven doe je door onder het tabje 'inschrijven' het formulier in te vullen. Je inschrijving is geldig zodra je een voorschot van 150 euro hebt gestort op rekeningnummer BE25 9730 9788 7582, op naam van Isabelle Rossaert, met vermelding van je naam en de workshop waarvoor je inschrijft.