De poëzie van het juiste moment

Dichters, daar ben ik als romanschrijfster stiekem zo jaloers op. Met uitgepuurde taal en klank een beeld kunnen overbrengen dat je niet zomaar met gewone woorden kan vatten: hoe mooi is dat. Maar heb ik er wel talent voor? Dat zijn vragen die je jezelf niet moet stellen, je moet gewoon doen, leert Julia Cameron (The Artist’s Way) me.

Heel recent vielen veel puzzelstukjes samen. Steeds meer fijne vriendinnen verdiepen zich in de poëzie en eentje stuurt me met regelmaat via Whatsapp een gedicht op dat haar trof. Heerlijk. We schuimen boekvoorstellingen van dichters af. Met dichteres Hilde Keteleer verbleef ik voorbije winter een week in de Witte Woestijn in Egypte. Ik weet dat zij een zeer goede lesgeefster is. Of zij eens een poëzieweek voor De Schrijfkaravaan zou willen begeleiden? ‘Zeker!’

Schrijfster Rachida Lamrabet leerde ik kennen als bestuurslid van PEN Vlaanderen. In het prachtige Haspengouw heeft ze een mooi huis dat ze openstelt voor mensen die er willen komen schrijven, ontdekte ik een aantal jaar geleden. Misschien kunnen we daar ooit… Dacht ik toen.

Enkele weken geleden viel de puzzel in elkaar. Zomaar, op de algemene vergadering van PEN Vlaanderen. Rachida was er. Hilde was er. ‘Heb jij nog steeds dat schrijfhuis?’, vroeg ik Rachida ‘Ja’, zei ze. ‘Kunnen we daar met De Schrijfkaravaan een schrijfweek organiseren?’ ‘Zeker!’ Ik riep Hilde erbij en in een mum van tijd hadden we een plannetje.

Van 24 tot 28 juli trekken we naar Mielen-boven-Aalst voor een vijfdaagse, een zomerweek van De Schrijfkaravaan in het teken van de poëzie. We gaan met een klein groepje van maximum zes deelnemers. Snel inschrijven is de boodschap. Wil jij net als ik leren hoe je aan een gedicht begint? Of schrijf je al poëzie maar wil je je er onder deskundige begeleiding nog meer in verdiepen! Dan is dit een kans die je niet mag laten liggen!

Meer lezen over de poëzieweek in Haspengouw. 

 

Leave A Comment